Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Азовська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 25483873) був реорганізований і увійшов до складу Бердянської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Азовське (Луначарське)
Бердянський район, Запорізька область

Продовжується робота в рамках проекту "Всебічна стабілізаційна підтримка для внутрішньо переміщених осіб та постраждалого населення в Україні"

Громада Луначарської сільської ради у лютому 2015 року подала заявку на участь у проекті, який впроваджується Міжнародною організацією з міграції «Всебічна стабілізаційна підтримка для ВПО та постраждалого населення в Україні» за фінансування Європейського Союзу. Виконується даний проект Західноукраїнським ресурсним центром. Загальною метою проекту є вирішення проблем, пов’язаних з потребами внутрішньо переміщених осіб у нормалізації їхнього становища та в інтеграції, а також просування соціальної стабілізації та зміцнення довіри в Україні.

В результаті громада була відібрана як місцевий партнер у цьому проекті. Для навчання в рамках проекту була сформована група з 15 ініціативних громадян, половину з яких складають внутрішньо переміщені особи, які проживають на території сільської ради.

22 квітня 2015 року пройшов перший одноденний тренінг для ініціативної групи на тему: «Методи і технології складання грантових заявок». Під час тренінгу учасники познайомилися з принципами проектної діяльності, вивчили рівні планування, моніторингу і оцінки проекту, правила підготовки описової частини проектної заявки, правила складання фінансової частини заявки, визначення джерел фінансування.

Також група познайомилася з поширеними помилками, які виникають під час написання заявки та призводять до відмови в фінансуванні та співпраці з донорами.

Другий тренінг був присвячений питанню місцевого соціально-економічного розвитку. Учасники вивчили основні складові місцевого економічного розвитку та його принципи, навчилися визначати ресурси та можливості громади, проводити дослідження шляхом участі, аналіз здійсненності та бізнес планування та набули багато інших знань та навичок.

На третьому тренінгу, що пройшов 17 липня 2015 року, ініціативна група вчилася плануванню у громаді. Під час навчання були опановані навички зі складання операційного плану громади, вивчені критерії відбору місцевих ініціатив. Значна увага була спрямована на опанування стратегії групової роботи при плануванні у громаді, були вивчені найпоширеніші техніки навчання через планування.

Слід зазначити, що всі тренінги були направлені не тільки на опанування теорії, а й на виконання цікавих практичних завдань, які вчили учасників працювати у команді. Попереду для учасників ще чотири тренінги, які всі з великим задоволенням чекають. Набуті знання та навички дають можливість отримати грантові кошти для реалізації проектів громади села.

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua